Od 1. listopada 2018. CE Enter tržište više nije aktivno. Više informacija pronađite ovdje.

Zagrebačka burza gasi CE Enter tržište

22.03.2018. 14:26
Zagrebačka burza najavila je gašenje CE Enter tržišta od 1. listopada 2018.
 
CE Enter je alternativno tržište kojim upravlja Zagrebačka burza, a uspostavljeno je u svibnju 2016. godine kao nastavak dotadašnje multilateralne platforme (MTP) kojom je Burza upravljala od 2009.
 
CE Enter tržište karakteriziraju niži propisani zahtjevi transparentnosti koji se postavljaju pred izdavatelje i financijske instrumente u odnosu na uređeno tržište i posljedično s tim povezan veći rizik ulaganja u financijske instrumente kojima se trguje na CE Enter tržištu.
Gašenje CE Enter tržišta motivirano je namjerom Burze da upravlja jednim MTP tržištem sa značajno višim standardima korporativnog upravljanja i transparentnosti, a riječ je o novoj trgovinskoj platformi pod nazivom Progress.
 
Progress je zamišljen kao multilateralna trgovinska platforma za realizaciju investicijskih planova malih i srednjih poduzeća, bilo kroz prikupljanje novog kapitala, ili tehničko primanje u trgovinu kako bi se omogućila jednostavnija promjena, odnosno transfer vlasništva.
Proces olakšavanja prikupljanja kapitala za mala i srednja poduzeća snažno podupire i Europska unija kroz svoju regulativu (Markets in Financial Instruments Directive 2; MiFID2), koja upravo platforme poput Progress vidi kao model financiranja malih i srednjih poduzeća kroz manje restriktivan pravni okvir kako bi im se tim putem omogućio lakši pristup kapitalu potrebnom za rast i razvoj.
 
Zadnji dan trgovanja dionicama na CE Enter tržištu bit će 28. rujna 2018.

Odluka o ukidanju CE Enter tržišta
top 10 po prometu
  • Po prometu
  • Top 10
  • Top 10
kratki izvještaj za 05.03.2021.
Kratki izvještaj za 05.03.2021.

Sveukupni promet 0 Kn
Redovni promet 0 Kn
Dionice 0 Kn
Obveznice 0 Kn
Blok promet 0 Kn
Globaldizajn - dizajn i izrada web stranica i mobilnih aplikacija